2014. március 20., csütörtök

Álomkrémes képviselő


Ezt a receptet egy kedves ismerősömtől kaptam.  Azért, ha tetszik, akkor felhasználhatnám és átformálhatnám diabetikus verzióra. Teljesen felcsigázott a dolog, hiszen ezer éve nem ettem képviselő fánkot! Neki is láttam átalakítani ezt az isteni, és egyszerű receptet. Úgy gondolom jól sikerült, hiszen fantasztikus ízélményt adott, és a sóvárgásomat is kielégítette a hagyományos képviselő fánk után. Nem tudtuk a párommal abbahagyni! Ezért meg kell, hogy osszam veletek gyorsan, és remélem nektek is ugyan ilyen jól fog esni mint ahogyan nekünk. Ezúton is köszönet érte, kedves Andi ;)

Álomkrémes képviselő

2 dl víz
1/2 dl oliva olaj
1 csipet só
100g csökkentett ch tartalmú liszt ( ehhez Szoó Judit féle lisztkeveréket használtam)
50g mandula liszt( apróra darált mandula is jó)
5 db egész tojás

Krémhez:
250 g mascarpone
4 ek. eritrit
1 tk. vanília kivonat, vagy aroma
1 tojás
2 csom. habfixáló por( kicsi)
8 g eper
Plusz friss eper a díszítéshez

Elkészítés:
Felteszem a vizet, az olajat, és a sót egy közepes lábasban forrni. Amint a víz felforrt, hozzáöntöm a lisztet és leveszem a tűzről. Gyors mozdulatokkal csomómentes masszává keverem, majd félre teszem hűlni. Amikor langyos a massza hozzákeverem a tojásokat is, és a sütőt  180 fokra előmelegítem.
A tepsit kibélelem sütőpapírral, és kis halmokat teszek rá a tésztából, kb. 3-4 cm távolságra egymástól, és fél órát sütöm. Akkor jó, ha pirosodik a teteje, és ne nyitogassuk a sütőt különben össze esik a tészta ( ha hígra sikerült a tésztánk akkor sincs baj, egy- egy evőkanállal muffin formába halmozzuk, így is megfelelőre sül és nem folyik szét).

Krém:
Egy tojást ketté veszek. A sárgát keverőedénybe teszem az édesítővel, és habosra keverem. Hozzáöntöm a vaniliát, a mascarpone krémet és simára, krémes állagúra keverem. Ketté veszem a krémet, és az egyikbe beleteszem az epreket, amit botmixerrel elegyítek benne. ettől szép rózsaszínű lesz a krémem.
A tojásfehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval, és kétfelé öntöm a krémekbe. Óvatosan belekeverem, majd utoljára a habfixálot is hozzáteszem a sima vaníliás, és az epres krémbe.Ettől a hab nem fog folyni.

Mikor megsült a tésztám és kihűlt, levágom a tetejét, majd megtöltöm a két fajta krémmel (rakhatunk bele eper darabokat is ), ráhelyezem a tetejüket a sütiknek, és a hűtőszekrénybe teszem szilárdulni 20 percre.
Friss eperrel tálalom.

Jó étvágyat!

Szénhidrát tartalma az egésznek: 73g ch
20 db lett belőle, így egy db- ban átlag 4g ch van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése