2014. március 28., péntek

Ropogós


Ez egy nagyon egyszerű ropogtatni való, ill. gyorsan elkészíthető sós aprósütemény, mely
csupa egészséges hozzávalóval készült, és vendégvárásra is alkalmas.
Természetesen aki cukorbeteg az vegye figyelembe a napi ch beviteli mennyiségét, és ahhoz mérten fogyassza!
Minél többet készítünk egy adagból, annál kevesebb a ch tartalma!
Nekem 120 db lett belőle, ami nem kevés, és 1db- ban 0,6g  ch van ekkora mennyiségnél.  ;)
Uzsonnára 20-25 db- ot is fogyaszthattam belőle, és még mindig csak 12 g ch volt benne!


Ropogós

Hozzávalók
100g őrölt mandula
100g zabliszt ( vagy csökkentett ch tartalmú liszt)
75g lenmagpehely
25g szezámliszt
2 egész tojás
50g zsír ( kókuszzsír, libazsír, vagy disznózsír is jó)
1ek só
A tetejére bármilyen mag szórható ( szezám, len, darált sós mogyoró, stb...)

Elkészítés
Az összes alapanyagot keverőtálba teszem és összegyúrom.
Közben 180 fokra előmelegítem a sütőt és kibélelem a tepsit sütőpapírral.
A tésztát kiborítom a tepsibe és kinyújtom 1- 2 mm vastagságúra, majd megszórom magvakkal és még utoljára meghintem sóval.
Késsel bevagdalom hosszúkás lapokká (így mikor megsült könnyebben lehet apró snackekre törni), utána sütőbe teszem, és pirosra sütöm.

Tápanyagtartalom:

100g mandula 8g ch
100g zabliszt 56g ch
100g lenmagpehely 14,1g ch
100g szezámliszt 0,5 g ch

Jó étvágyat hozzá :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése