Ez egy nagyon egyszerű ropogtatni való, ill. gyorsan elkészíthető sós aprósütemény, mely
csupa egészséges hozzávalóval készült, és vendégvárásra is alkalmas.
Természetesen aki cukorbeteg az vegye figyelembe a napi ch beviteli mennyiségét, és ahhoz mérten fogyassza!
Minél többet készítünk egy adagból, annál kevesebb a ch tartalma!
Nekem 120 db lett belőle, ami nem kevés, és 1db- ban 0,6g ch van ekkora mennyiségnél. ;)
Uzsonnára 20-25 db- ot is fogyaszthattam belőle, és még mindig csak 12 g ch volt benne!
Ropogós
Hozzávalók
100g őrölt mandula
100g zabliszt ( vagy csökkentett ch tartalmú liszt)
75g lenmagpehely
25g szezámliszt
2 egész tojás
50g zsír ( kókuszzsír, libazsír, vagy disznózsír is jó)
1ek só
A tetejére bármilyen mag szórható ( szezám, len, darált sós mogyoró, stb...)
Elkészítés
Az összes alapanyagot keverőtálba teszem és összegyúrom.
Közben 180 fokra előmelegítem a sütőt és kibélelem a tepsit sütőpapírral.
A tésztát kiborítom a tepsibe és kinyújtom 1- 2 mm vastagságúra, majd megszórom magvakkal és még utoljára meghintem sóval.
Késsel bevagdalom hosszúkás lapokká (így mikor megsült könnyebben lehet apró snackekre törni), utána sütőbe teszem, és pirosra sütöm.
100g mandula 8g ch
100g zabliszt 56g ch
100g lenmagpehely 14,1g ch
100g szezámliszt 0,5 g ch
Jó étvágyat hozzá :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése