2014. március 13., csütörtök

Diós szívek

A dióról
Polifenolokban és tanninokban, és többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag (Omega-3 ) a dió.
Javítja az érfalak rugalmasságát és csökkenti a vérnyomást is. A  diabéteszben alkalmazható jótékony hatása az Omega-3 zsírsavban rejlik, melynek bevitele javítja az inzulinképzést. Ezért a diabosok is fogyaszthatják ( a napi megengedett ch mennyiségbe  beleszámítva). A dió tartalmaz még például, A, B1-, B2-, C- vitamint, Foszfort, Nátriumot, Kalciumot, Káliumot is.  A levele is fantasztikus! A népi gyógyászat körében elterjedt a  jó tulajdonságai miatt! A teafőzet alkalmas (Gombásodásra, irrigálásra, fürdővízbe téve a bőr fertőtlenítésére, fogíny panaszokra, afta kezelésére, stb...). A diólevél bioboltokban beszerezhető!






Diós szívek

2 db egész tojás
4 ek. eritrit vagy xilit
200 g darált dió
250 g reszelt alma (kinyomkodva)
1 db citrom leve és reszelt héjja
1 csipet só
1/2 csomag sütőpor
1 kk. szódabikarbóna
4 cl oliva olaj
1 tk. mézeskalács ízű fűszerkeverék

Elkészítése:
A tojásokkal kezdem, amit habosra keverek az édesítővel, majd hozzá öntöm az almát.
Ezt követően pedig a többi hozzávalót is beleteszem, és massza állagúvá keverem.
Előveszem a sütőformámat és megtöltöm az almás- diós masszával, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35- 40 percet sütöm.

Az egészben: 40,9g szénhidrát ( ch) van.
Egy db- ban átlag : 3,71g ch található.

A napi megadott szénhidrát bevitelnek megfelelően fogyasztható!
Kisgyermekeknek remek reggeli, vagy uzsonna :)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése