2014. március 3., hétfő

Törökmogyorós rózsa csokoládéval

A törökmogyoróról
Ugyan magas az olajtartalma (60%), de mégis előnyös a szervezetnek. Ugynevezett  jókoleszterint tartalmaz, ami nem terheli meg a szívünket és az érrendszerünket. Sok B, és E vitamint található benne, ami serkenti az agyműködésünket, és kiegyensúlyozottá teszi az idegrendszerünket is.



Törökmogyorós rózsa csokoládéval

200g törökmogyoró apróra darálva ( 100g=8,9g ch),(200g=17,8g ch)
2 egész tojás
3 ek. keserű kakaópor
3 ek. eritrit vagy xilit
100g olvasztott vaj
1,5 tk. sütőpor
1/2 tk. szódabikarbóna (ha nincs kéznél akkor elhagyható)
50 ml mandula, vagy mogyoró tej (100ml= 3g ch),(50ml= 1,5g ch)
50g étcsokoládé (75-80%- os, 30g ch tartalom max. 100g- ban),(50g=15g ch)

Elkészítés:
180 fokra előmelegítem a sütőmet.
Egy keverőtálba teszem a tojásokat és összekeverem az  édesítővel.
Amikor felhabosítottam, apránként adagolom hozzá a sütőport, szódabikarbónát, kakaóport, mogyorót. Megolvasztom a vajat és a masszához öntöm. A legvégén egy nagyobb késsel apróra vágom a csokoládét, és belekeverem a tésztámba.
Formákba öntöm és beteszem sülni a sütőmbe 30-35 percre.
Mikor megsült kiveszem és hagyom hűlni a sütiket, így könnyebben kivehetem a formákból.

Remek tízórai vagy uzsonna lehet, ha egy kis nasira vágyunk.

Az egész sütiben 34,3g szénhidrát van.
Közepes muffin sütőben 12 db lett, nagyobb muffin sütőben 9 db.
12 db esetén ( 1db= 2,85g ch tartalmaz)
  9 db esetén ( 1db= 3,81g ch tartalmaz)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése